dimarts, 13 d’abril del 2010

“ENDOLLABLE”

La canya endollable o més vulgarment coneguda com “enxufable” rep aquest nom perquè està formada per diferent peces que s'uneixen entre si a base d'exercir-hi pressió, excepte la puntera, que és telescòpica. La seva longitud pot oscil·lar entre els 9 i els 16 metres. Les mes freqüents són les de 13m ja que és la longitud màxima permesa en algunes competicions federals. El seu muntatge és lent i laboriós però val la pena ja que és una canya eficaç i precisa.

A la punta, cal muntar-hi un elàstic, que és aquella peça elàstica que s'estira quan pica algun peix evitant xafar la canya o el fil. Els flotadors o suros que col·locarem al fil no han de ser gaire grossos, 0'50gr. Ja és una bona mida


Els seus principals avantatges són:

· Es pot col·locar l'ham molt centrat

· Permet pescar a llargues distàncies

· Les canyes estan fetes de fibra de carboni, que és un material molt lleuger i resistent

· Permet pescar una gran quantitat de peixos, i resisteix als més grossos


Per altra banda també té alguns inconvenients:

· Un gran cost econòmic: les canyes van dels 1500€, aproximadament, i poden arribar a costar grans quantitats de diners segons la seva qualitat.

· Si abans hem comentat que podíem pescar una gran quantitat de peixos, també cal dir que és una canya força incòmoda i difícil de manejar i fa falta pràctica per arribar-la a dominar.

Bona pesca!

CARLES GIL

Aquí us deixo amb un parell de vídeos:


En aquest vídeo podem veure com un pescador pesca una carpa amb endollable.


Aquestes són imatges del campionat d'espanya de pesca on els pescadors utilitzen canyes endollables

1 comentari: