Els preparatius per anar a pescar van començar el dia anterior: vam haver de preparar el pinso a base d'un preparat especial que venen en botigues de pesca, pa rallat, aigua, oli i blat de moro, perquè estigués a punt per anar a pescar vam anar anar a comprar blat de moro i asticot, que són els cucs de la mosca i es fan servir per pescar.
Just entrada la tarda varem començar a preparar les canyes i tot el material per a pescar. Portàvem un parell de canyes telescòpiques de 4m i 5m respectivament, un parell de canyes a fons, suports per a les canyes, fils, hams i suros, un bossarró per guardar els peixos(al final del dia els varem tornar a alliberar), un celebret per poder treure els peixos de l'aigua en cas que fossin molt grossos i dues cadires de pescar equipades amb tot tipus d'eines com deshamadors, recanvis draps..
També portàvem el pinso que havíem preparat la nit anterior, el blat de moro i l'asticot.
La pluja ens va respectar i ens vam dirigir cap a sota “Cal Peyu” on hi ha uns quants pescants on s'hi està força bé sobre una esplanada de roca. En arribar vam col·locar els estris i vam muntar les canyes. Primer varem tirar les canyes a fons amb blat de moro. Aquestes canyes no incorporen suro ja que el més important és que l'ham estigui cap al fons i així puguin picar peixos més grossos.
Després vam preparar les telescòpiques i varem començar a pescar amb asticot. En el procés de preparar les canyes i tot el material hi vam invertir un quart d'hora aproximadament.
També era molt important anar llançant constantment pinso a la zona on pescàvem perquè així els peixos venien cap allà i no marxaven.
Vam estar tota la tarda pescant; a estones no pescàvem res i a altres estones pescàvem bastant. Vam poder comprovar que en aquest esport fa falta molta paciència i cal saber afrontar les males ratxes on no es pesca res.
Al final de la llarga tarda de pesca varem alliberar els peixos que havíem pescat.
Carles Gil
Final de treball
Fa 14 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada