dilluns, 3 de maig del 2010

El Silur


Es tracta d'un peix bentònic, dotat de gran barbes i d'activitat nocturna.El silur és el major peix d'aigües interiors d'Europa, i un dels més voluminosos; pot arribar a un gran mida en condicions favorables, fins a 5m de longitud i 300 kg de pes.
La pesca del silur és molt popular i sovint espectacular, molta gent els pesca per diversió. Donada la seva activitat nocturna, la pesca dóna resultats notables entre les 20.00 i les 24.00 hores i entre les 03.00 i les 06.00 hores. Conegut com el 'abocador' dels pantans, el silur és fàcilment atret per la carn alterada, el fetge de porc i els intestins de les aus, que són els més utilitzats com a esquer. 
L'ham utilitzat (simple o triple) ha de ser gran i fort, d'acord amb la pròpia boca del peix. El silur és atret també pels tons baixos. 
El fil utilitzat per a la captura del silur ha de ser molt resistent. Per als grans espècimens s'utilitza fil de 0,4-0,6 mm o més, la canya ha de ser resistent (d'acció 100-300 g) i el rodet ha de ser del tipus 'massiu', i molt robust. Solen usar-se fils trenats amb alta resistència ja que els silurs tenen una dentadura en què les seves dents estan dirigits cap a dins i són tan petits que en lloc de tallar estripen i un fil monofilament per molta resistència i amplada li duraria molt poc a la boca. 
El període òptim de pesca del silur se situa a principis d'estiu i principis de tardor i es concentra especialment en el mes de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada