divendres, 28 de maig del 2010

La Telescòpica

La canya telescòpica clàssica de pesca, també anomenada popularment com: “metralleta” o també “Ablettera”. Aquests noms li venen donats perquè amb aquesta canya, si hi tens un gran domini, pots anar traient peixos a gran velocitat i perquè molts dels peixos que es pesquen am aquesta canya són Ablettes, peixos força petits que viuen prop de les vores del riu.
Aquestes canyes tenen una escassa longitud que oscil·la entre 1.5 i 5 metres. Estan pensades per resistir llançades i clavades a peixos molt freqüents. Són molt lleugeres i manejables per facilitar les maniobres de llançament i de treure el peix.
Ocupen molt poc espai ja que es guarden ficant tots els puntals dins el taló, que és la part de baix de la canya. Això s'aconsegueix gràcies a que és telescòpica.
La tècnica utilitzada per a fer servir aquestes canyes s'anomena “pesca al coup (de pols)” i consisteix en llançar, clavar al peix i recollir amb una canya sense carret ni anelles amb la línia col·locada a la puntera. Es necessari “granar” la zona de pesca: tirar pinso, preparat anteriorment, per la zona del riu on volem pescar.
S'anomena “pesca al coup” perquè com que no té carret ni anelles se sent la picada a la punta de la canya i com que l'aguantes amb la mà has de saber el moment exacte per aixecar la canya i enganxar el peix

Carles Gil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada