divendres, 28 de maig del 2010

Sortida de Pesca

Els preparatius per anar a pescar van començar el dia anterior: vam haver de preparar el pinso a base d'un preparat especial que venen en botigues de pesca, pa rallat, aigua, oli i blat de moro, perquè estigués a punt per anar a pescar vam anar anar a comprar blat de moro i asticot, que són els cucs de la mosca i es fan servir per pescar.
Just entrada la tarda varem començar a preparar les canyes i tot el material per a pescar. Portàvem un parell de canyes telescòpiques de 4m i 5m respectivament, un parell de canyes a fons, suports per a les canyes, fils, hams i suros, un bossarró per guardar els peixos(al final del dia els varem tornar a alliberar), un celebret per poder treure els peixos de l'aigua en cas que fossin molt grossos i dues cadires de pescar equipades amb tot tipus d'eines com deshamadors, recanvis draps..
També portàvem el pinso que havíem preparat la nit anterior, el blat de moro i l'asticot.
La pluja ens va respectar i ens vam dirigir cap a sota “Cal Peyu” on hi ha uns quants pescants on s'hi està força bé sobre una esplanada de roca. En arribar vam col·locar els estris i vam muntar les canyes. Primer varem tirar les canyes a fons amb blat de moro. Aquestes canyes no incorporen suro ja que el més important és que l'ham estigui cap al fons i així puguin picar peixos més grossos.
Després vam preparar les telescòpiques i varem començar a pescar amb asticot. En el procés de preparar les canyes i tot el material hi vam invertir un quart d'hora aproximadament.
També era molt important anar llançant constantment pinso a la zona on pescàvem perquè així els peixos venien cap allà i no marxaven.
Vam estar tota la tarda pescant; a estones no pescàvem res i a altres estones pescàvem bastant. Vam poder comprovar que en aquest esport fa falta molta paciència i cal saber afrontar les males ratxes on no es pesca res.
Al final de la llarga tarda de pesca varem alliberar els peixos que havíem pescat.

Carles Gil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada